Joves de la parròquia participen a la JMJ Lisboa 23

Ara fa un mes el Papa Francesc va convocar als joves catòlics de tot el món a la ciutat de Lisboa, per a celebrar les 38es Jornades Mundials de la Juventut (JMJ), després que s’haguessin d’endarrerir el 2020 a causa de la pandèmia. Les JMJ són unes trobades de joves de tot el món que se celebren cada 3 o 4 anys i que van començar a celebrar-se el 1984 per iniciativa de Joan Pau II. Sota el lema «Maria se n’anà decididament» (Lc 1,39) milers de joves de tot el món van viatjar a Lisboa durant la setmana del 31 de juliol al 6 d’agost. Diversos joves d’Alella van participar-hi, juntament amb el miler i mig de peregrins de tota la diòcesi de Barcelona, que van sortir el diumenge 30 de juliol en autocars des de Barcelona.

Durant tota la setmana van poder participar en diverses activitats preparatòries com una missa de trobada amb tots els joves de la Conferència Episcopal Espanyola o conferències per ajudar a reflexionar sobre grans temes proposats pel Papa com l’Ecologia Integral, l’Amistat Social i la Misericòrdia. Tot plegat per a preparar-se per al cap de setmana del 5 i 6 d’agost, quan al Parc Tejo, un milió i mig de persones vingudes de tot el món van congregar-se per celebrar una vigília d’adoració eucarística i la missa d’enviament l’endemà al matí següent presidida pel Papa Francesc.

Aquestes Jornades hauran resultat de ben segur, una experiència inoblidable per a tots els que hi han pogut participar, una oportunitat per enfortir la fe de cadascun d’ells a través d’haver-la viscut de manera força diferent de com ho estan acostumats a les parròquies i diòcesis en el dia a dia. També ha estat una bona oportunitat per a conèixer altres catòlics i formar noves amistats amb tots aquells amb qui han compartit llargs dies de caminades, trajectes en bus i les nits dormint a les escoles de Cascais que els van acollir.

En acabar la missa d’enviament, el Papa Francesc anuncià que la propera JMJ tindrà lloc a la Seül el 2027 i també va convocar a tots els assistents al Jubileu per als Joves a Roma el 2025. Esperem que aquesta trobada doni molts fruits espirituals a tots els joves de la diòcesi que hi van poder participar.


Publicada

a

Etiquetes:

es_ESEspañol