La parròquia a la Revista Alella: num. 387

Amb la fi de l’estiu, la parròquia ha encetat un nou curs de catequesi, aquest any amb una trentena de nens en cursos d’iniciació, primera comunió i confirmació. Com l’any passat, també comptem amb un grup d’adults que en paral·lel es troben els diumenges al matí per rebre formació cristiana.

                  L’inici del curs al setembre ha donat pas a la fi de l’actual any litúrgic el 26 de novembre amb la solemnitat de Crist Rei i en el moment d’escriure aquest text, ens preparem per l’Advent. El dissabte 9 de desembre tindrà lloc la tradicional pujada a Sant Mateu per portar-hi el pessebre i gaudir d’un esmorzar de germanor.

                  L’Advent és, com la Quaresma, un temps preparatori; en aquest cas, per al Nadal, en el qual celebrem la primera vinguda de Jesús. És però a la vegada un temps que disposa a l’Església a la «segona» vinguda de Crist al final dels temps i a la «tercera» vinguda de Jesús, la que es produeix cada vegada que fem el bé, preguem, celebrem els sagraments i el Senyor ve en el nostre cor per donar-nos la Gràcia. Consta de 4 diumenges i com qualsevol temps de preparació en la nostra vida, està marcat per l’esperança. Ara bé, a diferència de qualsevol altra preparació, l’Advent suposa l’esperança no només en un futur que encara no és, sinó una esperança en confiança en Crist.

                  A més a més d’esperança, l’Advent és temps de joia i pregària, per ajudar-nos a obrir el cor a Jesús-

                  Però l’Advent també és un temps de caritat; Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure… tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits m’ho fèieu a mi (Mt 25, 35. 40). A l’Evangeli, Jesús ens recorda constantment que l’Amor de Déu ha d’expressar-se a través de l’amor al proïsme. Els cristians estem cridats a, com el bon samarità(Lc 10, 25-37), compadir-nos dels germans que queden a la vora del camí per a que ningú quedi enrere. Justament perquè la caritat ha de ser central en la vida de tots nosaltres, també ho ha de ser en l’activitat de l’Església, que ha d’atendre constantment els sofriments i necessitats dels germans (Benet XVI, Deus Caritas Est).

                  En la nostra parròquia, posem un granet de sorra a tota aquesta activitat a través de Càritas parroquial, que té cura de les necessitats dels més desvalguts. Una de les activitats més importants de tot l’any per Càritas és el Gran Recapte d’Aliments que enguany s’organitzà el cap de setmana del 24 i 25 de novembre, amb la participació de nombrosos veïns voluntaris que recolliren als supermercats del poble aliments que serviran per omplir el rebost de Càritas els propers mesos. Des d’aquí agraïm la solidaritat de tots els que hi van col·laborar.

                  Finalment, en acabar l’Advent, celebrarem el Nadal amb els següents horaris de missa: el 24 de desembre missa del pollet amb la participació dels nens de catequesi a les 20h i missa del gall a la mitjanit. El dia de Nadal i Sant Esteve a les 10h i les 12h. Per cap d’any 20h la vigília i el dia 1 a les 10h i les 12h. Per acabar, l’Epifania del Senyor la celebrarem la vigília a les 20h i el dia 6 a les 10h i les 12h.

                  Us desitgem un Bon i Sant Nadal!


Publicada

a

Etiquetes:

es_ESEspañol