La parròquia a la Revista Alella: núm. 385 juliol 2023

Passada la Pasqua, l’Ésglésia entra en el cicle litúrgic dels diumenges de «durant l’any» que s’allargarà fins al desembre, quan l’Advent doni inici al nou any litúrgic. El temps ordinari en el calendari litúrgic no vol dir que sigui de poca importància o irrellevant; senzillament es distingeix dels temps més «forts»: la Pasqua i Nadal i les seves preparacions respectives. Així, durant aquest temps els cristians estem convidats a fer créixer i madurar la nostra fe.

El final de la Pasqua a més a més, coincideix amb un temps de gran activitat a la parròquia just abans d’iniciar unes merescudes vacances d’estiu per als diferents equips parroquials i de celebrar un dels moments més especials per tot el poble: la festa del nostre patró Sant Feliu. Com cada any la missa solemne en el seu honor tindrà lloc el dimarts l’1 d’agost a les 12 del migdia i serà presidida per Mn. Yago Gallo, arxiprest de la Cisa i rector de Sant Pere del Masnou.

Preparant també l’estiu, Càritas organitzà el primer cap de setmana de juny una recollida d’aliments als diferents supermercats del poble perquè tot i què alguns de nosaltres ens podrem prendre unes setmanes de descans, les necessitats dels més vulnerables no s’aturen.

Les famílies de catequesi han celebrat amb gran joia les primeres comunions de 8 nens i nenes el 3 de juny i la confirmació de 8 nois i noies del Col·legi Santa Maria del Pino i la parròquia el 18 de juny, en una celebració presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mn. David Abadías.

L’Eucaristia i la Confirmació són juntament amb el Baptisme els tres sagraments dits «d’iniciació cristiana» perquè a través d’ells esdevenim membres de l’Església. Si bé el Baptisme i la Confirmació es reben una sola vegada, la Comunió o Eucaristia és l’únic sagrament d’iniciació que els catòlics celebrem repetidament cada diumenge i ens recorda el sacrifici de Jesucrist. La 1a vegada (la majoria essent infants) que ens acostem a l’altar per rebre la Comunió, es celebra amb alegria per tota la família i la parròquia. Tanmateix, la importància del sagrament de la Comunió resideix en part en la seva repetició diumenge rere diumenge, en el qual Crist torna a morir i ressuscitar per a nosaltres.

Per altra banda la Confirmació és possiblement el sagrament d’iniciació més desconegut. És la continuació del Baptisme i es confirma la fe de cadascun de nosaltres. A través del signe de la unció amb el Sant Crisma rebem l’Esperit Sant i els seus dons i ens envia com envià als Apòstols en la Pentacosta a donar a conèixer Jesús.

Amb aquestes dues celebracions, el curs de catequesi queda conclòs i es prepara ja el curs vinent que s’iniciarà a l’octubre. Les inscripcions es faran de l’1 al 10 de setembre a través d’un formulari online. Podeu rebre el formulari i més informació a través del correu catequistesalella@gmail.com.

Finalment, desitgem a tots els alellencs una bona Festa Major. «Gloriós Patró d’Alella, protegiu-nos Sant Feliu»


Text i imatge originalment publicat a la Revista Alella (revistaalella.cat)


Publicada

a

,

Etiquetes:

es_ESEspañol