Sant Feliu

Primers anys

Sant Feliu nasqué a la regió africana Scilitana de l’imperi romà, en una família acomodada. Cursa els seus estudis juntament amb Sant Cugat a Cesarea Marítima, i allí hi té els primers contactes amb cristians. Es converteix ràpidament al cristianisme i és batejat.

Vida a Girona

Vida a Girona

Roma ha donat l’ordre d’extermini dels cristians en la que serà l’última de les grans persecucions contra el cristianisme a l’Imperi romà. A Catalunya aquesta persecució la durà a terme el pretor Dacià. Feliu i Cugat decidiren abandonar Scilitana, on la persecució encara no havia arribat, disfressats de mercaders, i marxar a Tarraconensis, on la persecució és dura, per ajudar els cristians allí establerts. Feliu arribà primer a Empúries, però més tard es traslladà a Girona, on s’establí. A Girona promogué la fe cristiana i agafà molt renom entre els habitants de la ciutat, i les autoritats romanes, alarmades, el detingueren.

Martiri

Martiri

Les actes del seu martiri han estat fortament adulterades pels cristians amb l’objectiu de divinitzar-lo. Segons s’hi conta, les autoritats gironines dugueren a Feliu davant del tribunal del Pretor, qui l’envia a la presó i, més tard, el declarà culpable. Patí diferents tortures, i després el lligaren a uns cavalls i l’arrossegaren per tot el poble. Diuen les actes que fou guarit miraculosament de les seves ferides i passà a diferents pobles, i acabà a Sant Feliu de Guíxols. A la platja d’aquest poble li lligaren una roda de molí al coll i el tiraren al mar, però novament per intervenció divina, fou salvat. Finalment la condemna es compleix i és mort sota el suplici d’estirar-li la pell i la carn amb garfis de ferro.

Horarios de misa

Laborables de lunes a viernes 9.30h

Sábado 20h

Domingo 10h y 12h


Contacto

santfeliu271@arqbcn.cat

Plaça de l’Ajuntament, 13

93 555 23 91


Enlaces

Arquebisbat de Barcelona

Evangeli del dia


es_ESEspañol